Ce este acupunctura?

Acupunctura si utilizarea acelor de acupunctura este modalitatea terapeutica si de diagnostic care prin teoria si efectele ei constituie o adevarata medicina.

 Teoria si practica acupuncturii s-au nascut din empirism sau din alta civilizatie?

Acupunctura este o stiinta atat de exacta si atat de eficienta in efectele ei, incat nu se poate sa fie opera unor empirici, intrucat teoriile sale corespund ultimelor achizitii din stiintele fundamentale modeme (me­canica cuantica, cibernetica, teoria haosului, teoria catastrofelor etc.). Ea poate fi opera unei civilizatii mai avansate decat a noastra, de ori­gine extraterestra sau de inspiratie Divina

Ce sunt meridianele si punctele lor?

AcupunctureMeridianele sunt trasee energetice si informationale in interiorul caro­ra circula energia biologica si informatia, contribuind astfel la cres­tere, dezvoltare, existenta si sanatate.

Punctele de pe meridiane sunt locurile unde energia se concentreaza si unde medicul acupunctor poate actiona pentru a echilibra o tulburare energetica aparuta, folosind ace acupunctura, din argint sau cupru.

In conceptia noastra meridianele si punctele de pe meridiane structu­reaza biocampul (corpul eteric) asa dupa cum chrakas din doctrinele orientale structureaza campul psihic (corpul astral).

Cate meridiane sunt in organismul uman?

Sunt 12 meridiane principale, cate un meridian principal pentru fiecare organ sau viscer. Meridianele circula bilateral, deci vom avea doua meridiane pentru inima (drept si stang), doua pentru intestinul subtire, doua pentru plamani.

Pe langa aceste meridiane principale mai pot fi stimulate cu ace acupunctura si asa numitele  meridiane curioase (meridiane secundare) care nu corespund unui viscer sau organ ci reprezinta functiuni, din care doua sunt iara pereche si acestea sunt: meri­dianul (vasul) conceptiei si meridianul (vasul) guvernator. Unul se afla pe fata anterioara a corpului, in timp ce altul este pe fata posterioara a sa. Ce­lelalte sase perechi de meridiane curioase nu au traiect propriu ci ele “im­prumuta” traiectul meridianelor principale. Tot meridiane secundare sunt si meridianele tendino-musculare care sunt un fel de “umbra” a meridiane­lor principale cu singura diferenta ca unele sunt superficiale (cele tendino- musculare) si altele profunde. Tot meridiane secundare sunt si meridianele distincte care fac legatura intre meridianele principale, organe si viscere.

Ce este aceasta energie si informatie biologica?

beneficii acupuncturaIn conceptia medicinei traditionale chineze energia care circula in interiorul meridianelor este de trei feluri:

  • Energia YONG sau energia de nutritie, este acea forma de energie care ajuta la alimentarea tesuturilor si organelor si este de natura YIN.
  • Energia Oe sau energia de apararea care este partea YANG a energiei de nutritie si ajuta la apararea organismului contra agentilor patogeni.
  • Energia ancestrala sau energia cromozomica de specie care este de natura informationala.

Cum circula energia in meridiane?

Spuneam mai sus ca meridianele structureaza biocampul (campul so­matic) si sunt vectori energetici in care energia circula dupa principiul “ciclul limita” din teoria haosului.

Energia circula cu sase “distante” intr-un ciclu respirator (un inspir + o expiratie). Splina reprezinta pentru circulatia energiei ceea ce repre­zinta inima pentru circu-latia sangelui.

Ce deosebiri sunt intre meridiane si chrakas?

Meridianele sunt structuri ale campului somatic, in timp ce chrakas sunt structuri ale campului psihic.

Ce sunt punctele si care este semnificatia lor?

Punctele sunt “noduri” energetice unde energia se concentreaza si la nivelul carora prin actul terapeutic se poate influenta sau dirija energia.

Cate puncte sunt pe suprafata corpului uman?

In medie pe suprafata corpului uman sunt 365 de puncte, dar in realitate sunt mai multe, Tratamentul cu ace acupunctura nu se aplica pe un numar mai limitat de puncte decat numarul existent. In anumite stari patologice apar puncte noi (cicatrici, veruci etc.). Punctele sunt insirate de-a lungul meridianelor dar sunt si puncte situate extrameridian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>